Pitäisiköhän taas kirjoittaa?

Edellisestä postauksesta on reilusti yli neljä vuotta! Miksi en ole kirjoittanut? Olenhan minä, enemmän kylläkin kirjoja kuin nettiin. Tällä välin on ilmestynyt neljä kirjaa (Ihana Panda, Valmennustalvi, En ikinä luovuta ja Ruusukekone) ja uuttakin on tekeillä. Lisäksi olen blogannut muiden kirjoittamista hevoskirjoista tänne.

Vaikka edellisestä postauksesta on mennyt luvattoman kauan, samanlaiset asiat mietityttävät kuin silloinkin. Olenko oikealla tiellä? Kannattaako hevoskirjoja kirjoittaa? Pariin vuoteen nyt on ensimmäinen kerta, kun minua ei ole pyydetty esittelemään uutuuskirjaani kummallekaan kirjamessuille (tarkoitan siis Turkua ja Helsinkiä). Tuntuu, että nuorille kirjoitettu hevosaiheinen kirja ei ole trendikäs. Lapset ja nuoret hevosharrastajina ovat jo määrällisesti vähäisempi joukko kuin aikuiset ratsastajat. Pitäisikö minun kirjoittaa jostakin muusta? Pitäisikö minun kirjoittaa muille kuin lapsile ja nuorille? Jotakin sellaista, joka ei liity hevosiin millään tavalla, onkin tekeillä, mutta siitä myöhemmin lisää. Sitten ehkä vasta, kun se on ilmestynyt.

Yksi asia on kuitenkin muuttunut viimeisen neljän vuoden aikana. Minulla on myös päivätyö. Kirjoittaminen on jollakin tapaa rennompaa, kun taloudellinen toimeentulo ei riipu pääosin siitä, ostetaanko ja lainataanko kirjojani, mutta toisaalta päivätyön myötä kirjoittamiselle on jäänyt vähemmän aikaa. Väliin olen pitänyt kirjastokorvauksilla kirjoitusvapaita, jotta olen voinut keskittyä rauhassa kirjojen viimeistelytyöhön, mutta niiden lisäksi loma-ajat ovat olleet entistä vähemmän lomailua ja enemmän kirjoittamista. Mutta all work and no play makes anyone a dull writer. Onneksi ja kiitos Jenny ja Antti Wihurin rahaston, voin pian jäädä hieman pidemmäksi aikaa vain kirjoittamaan. Se tuntuu ihanalta. Hieman pelottavalta ja todella ihanalta. Katsotaan, mitä saan aikaiseksi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s